fbpx

Zirkus Nemo og Bådbar

”Jeg har noget du kan bruge!”  Disse ord og et skælmsk blik møder mig. 

I sofaen inde i skibets salon sidder Søren Østergaard. Han har netop i selskab med Laura Kvist nydt en frokost og sidder nu og betragter udsigten fra skuden. Mindre end 200 m væk fra BådCafe står hele hans pragtfulde og festlige Zirkus Nemo stolt og troner på græsplænen lige ned til Marselisborg havn.

Søren fortæller frivilligt, at han ellers er lidt af en krejler og meget nødigt skiller sig af med noget. Og i særdeleshed ikke cirkusvogne. Selv om han umuligt kan bruge alle de vogne som han gennem årene har samlet sammen, så er det da det allersidste han giver bort! Men for første gang vil Søren gøre en undtagelse. Han har en lille souvenirbod, som han ku’ se for sig ville gøre sig godt ude på broen uden foran Bådcafe.

Det var godt set! – og utroligt belejligt. For vi havde i et stykke tid tænkt, at der skulle bygges en form for en bar ude på broen. En bar, der skulle afhjælpe trykket på de travle dage inde fra salonen og som skulle gøre det nemmere for gæster at få drikkevarer op på det nyligt færdige molehovede.

En cirkusvogn, bygget om til bådbar – ja selvfølgelig! Det var jo lige i tråd med det gamle skib. En cirkusvogn med en god historie, masser af charme og så giver det lidt designmæssig kant at stille den op af et skib.

Peter (min gode ven og hjælper i næsten alle situationer) hentede vognen, og vi stod  med den foran skibet. Ingen tvivl, vognen var meget hyggelig, men også meget cirkusagtig. Den skulle bygges om så den kunne bevare sin charme, men samtidigt passe ind i det maritime miljø.

Cirkusvognen
Vognen, som den så ud, da vi fik den. Bemærk traileren foran – og guldbemalingen på vinduer og døre.

Første opgave var at løfte den af traileren, den stod på. Peter svejsede et nyt understel til den og satte hjul på, så det blev til en rigtig vogn med hjul. Jeg gik i gang med at bygge vinduer til bagsiden og gavlen, lavet i samme stil som det oprindelige vinduesparti. Det gav den lidt mere lys og lethed.

Nu skulle vognen jo bruges som bar, så en bardisk blev sat ind, jeg byggede en rund kasse i fronten til at skjule fustagerne med, den blev indrettet med vinkøler, tappehane, glasophæng osv.

Så var der det med farven… den var guldfarvet, hvilket appellerede kraftigt til yngste datter, Sophie på 9, som brugte mange anledninger til at nævne, at guld er en rigtig dejlig farve. Jeg var ved at komme under pres, da både hun, Christian og selv Tina snakkede for guld og desuden for, at der skulle være en fryser til is. Tina mente ikke, at der var nogle pladsmæssige udfordringer der, – en fryser kunne vel bare stikke ud et sted. “Det må du kunne fikse, Preben. Den slags plejer du at være god til.” Det skal siges, at hun og børnene ikke helt har opgivet fryseren endnu – trods mine anstrengelser. 

Det endte dog med, at vores store datter og letmatros, Anna, kom mig til hjælp med malerarbejdet og den ellers skønne guldfarve blev ændret til Bådcafes´sort, hvid og rød koncept. En rød baldakin kom til og afslutningsvis et skilt med typerne: Bådbar – selvfølgelig bøjet i neon. 

Det endte aligevel med nogen dages (eller ugers?) arbejde. Jeg hørte ofte besætningen sige: ”Kaptajnen? Han er ude i sit legehus.”

Men nu står vognen færdig i sit nye udtryk og i sin nye funktion. Det var nogle hyggelige byggedage, og jeg vil gerne i denne forbindelse sige tusind tak til de mange tålmodige gæster, der har stået og ventet på en kold fadøl ved disken, mens de er kommet med et utal af morsomheder. Det er ikke sikkert, at projektet var lykkedes lige så effektivt uden dem;-)

Også tusind tak til Søren Østergaard, hvis eneste pris for vognen er, at jeg skal indrette en vogn, han nyligt har anskaffet sig. Her er det kun designdelen, jeg skal hjælpe med, da han selv har et ”byggehold”. Det er jeg sikker på, at de kan gøre hurtigere end jeg, og så slipper vi også for de mange vittigheder 😉

Nu er Zirkus Nemo i Aarhus fra d. 6. juni til ca. 1. juli. Derfor har vi selvfølgelig lavet en Zirkus Nemo – menu, som man kan bestille, hvis man har billetter til Zirkus. Du kan se menuen og bestille bord her:

http://Baadcafe.dk/Zirkus_Nemo

Nu er der bare tilbage at ønske, at vi får en masse solskinsdage og at sige velkommen: Bådbar er åben!

Kaptajn Preben

Vores letmatros, Trine, viser Bådbar frem

 

 

 

 

Vi giver en kop kaffe

til alle jer landkrabber, der vil følge vores nyhedsbrev, Flaskeposten. 🙂

Send din e-mailadresse her, så får du sidste nyt med "Flaskeposten" ca. en gang om måneden - og din billet til en kop kaffe.

Vi poster ikke spam, kun hygge og godt humør, gode tilbud og nyt om events med "Flaskeposten." Du kan nemt afmelde dig igen. Powered by ConvertKit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.