Arnes opskrift på specier får englene til at synge (opskrift)


Arnes opskrift på specier får englene til at synge (opskrift)

opskrift på specierArne er en helt almindelig mand. Og alligevel ikke. Arne har et særligt talent. Han kan lave specier som ingen andre.

En specie er en dejlig lille kage. Et lækkert indslag til kaffen – ligesom Arne. Det siger Arnes kone i hvert fald. Hun har forresten så almindeligt et navn at jeg helt har glemt det. Så nu er hun bare Arnes kone.

Arne og Arnes kone har ingen børn. For Arne kan kun bruges til én ting, siger Arnes kone. Han bager specier.

Jeg mødte Arne til et luciaoptog i Løsning forsamlingshus, siger Arnes kone. Han havde bagt specier der fik englene til at synge. Det var derfor jeg giftede mig med ham.

Arnes kone fortæller at det giver nogle udfordringer i ægteskabet at Arne kun kan bage specier. Men det er en anden historie.

Jeg spurgte Arne om vi måtte få hans opskrift på specier. Han svarede ikke. Han var i gang med at røre dej til en portion specier.

Mens Arne var optaget af at veje mel, tog jeg hurtigt et billede af Arnes opskrift på specier.

Historisk opskrift

Papiret med opskriften så gammelt ud. Jeg har aldrig set noget lignende.

Jeg fandt ud af at opskriften var skrevet af Arnes oldefar. Han hed også Arne. – Det gjorde alle mænd i Arnes familie.

Arnes oldefar havde ikke ret mange penge. En dag besluttede han sig for at finde en måde at blive lykkelig uden penge. Dengang var specier ikke noget man kunne spise. Det var en mønt – en speciedaler.

De der havde mange speciedalere var rige, men ikke altid lykkelige. Arnes oldefar fik den idé at bage speciedalere der smagte så godt at de kunne gøre enhver lykkelig. Rig som fattig.

Nu er det din tur til at smage lykken.

Arnes opskrift på specier med chokolade og nødder

Giver cirka 150 specier.

  • 175 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 50 g nødder
  • 50 g mørk chokolade
  • 75 g flormelis
  • Kornene fra en stang vanilje

Sådan gør du

  1. Start med at hakke nødder og chokolade.
  2. Bland alle ingredienser i en skål og brug en håndmixer eller røremaskine til at findele smørret.
  3. Saml dejen med hænderne. Rul dejen i to tykke stænger. Brug evt. bagepapir til at rulle.
  4. Læg stængerne i fryseren i 30 minutter.
  5. Skær stængerne i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lav ca. 1-2 cm mellem kagerne – de kan flyde lidt ud.
  7. Bag specierne ved 150 grader i 12-15 minutter.

Vi giver en kop kaffe

til alle jer landkrabber, der vil følge vores nyhedsbrev, Flaskeposten. 🙂

Send din e-mailadresse her, så får du sidste nyt med "Flaskeposten" ca. en gang om måneden - og din billet til en kop kaffe.

Vi poster ikke spam, kun hygge og godt humør, gode tilbud og nyt om events med "Flaskeposten." Du kan nemt afmelde dig igen. Powered by ConvertKit

+ There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.